Ga naar inhoud

FileZilla ondersteunt versleuteld opslaan van wachtwoorden


Aanbevolen berichten

Het populaire ftp-programma FileZilla heeft een nieuwe optie toegevoegd waardoor wachtwoorden voor ftp-servers voortaan versleuteld worden opgeslagen. Voorheen werden de wachtwoorden nog onversleuteld bewaard, wat een beveiligingsrisico voor gebruikers was.

Zo werden in 2015 Firefoxgebruikers nog het doelwit van een zeroday-aanval waarbij er onder andere FileZilla-wachtwoorden werden gestolen. Eind vorig jaar werd FileZilla Secure gelanceerd. Een variant van FileZilla die wachtwoorden wel versleuteld bewaarde. De ontwikkelaar van deze versie was via een browserexploit met malware besmet geraakt waardoor zijn onversleutelde FileZilla-wachtwoorden werden gestolen.

In FileZilla Client 3.26.0-rc1 is nu voor het eerst ondersteuning van het versleuteld opslaan van wachtwoorden toegevoegd. Net als met veel andere programma's moeten gebruikers eerst een "master password" invoeren voordat de opgeslagen wachtwoorden zijn te gebruiken. Gebruikers die FileZilla willen downloaden krijgen het advies dit alleen via de officiële website te doen. In het verleden zijn er besmette versies ontdekt die via onofficiële websites werden aangeboden en waren ontwikkeld om wachtwoorden van gebruikers te stelen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.