Ga naar inhoud

Belgische Privacycommissie krijgt geen extra bevoegdheden


Aanbevolen berichten

De Belgische Privacycommissie krijgt geen extra bevoegdheden om bedrijven en organisaties te onderzoeken waarvan wordt vermoed dat ze de privacy schenden, zo heeft de Belgische staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer laten weten.

De Privacycommissie maakte deze week bekend dat het extra bevoegdheden nodig heeft om effectief te werken, aldus De Morgen. Zo wil de commissie zonder toestemming van de eigenaars of verantwoordelijken computersystemen kunnen inkijken. Daarnaast moet er onderzoek naar de veiligheid van apparatuur kunnen worden uitgevoerd en moeten er boetes kunnen worden opgelegd als de Privacycommissie tijdens onderzoeken wordt belemmerd. Ook wil de commissie anoniem op internet kunnen patrouilleren.

"De commissie geeft de valse indruk dat ze machteloos is. Ik stel ook vast dat ze om bevoegdheden vraagt waarover ze voor de andere inspectiediensten een ongunstig advies afleverde", aldus de De Backer. Hij vindt dat de Privacycommissie zich moet richten op het helpen van bedrijven met de nieuwe Europese regels voor databescherming die volgend jaar van kracht worden. "De focus ligt op preventie, niet op het uitschrijven van boetes achteraf."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.