Ga naar inhoud

5 petabyte aan data in open Hadoop-databases ontdekt


Aanbevolen berichten

Al geruime tijd wordt gewaarschuwd voor open MongoDB-, ElasticSearch- en CouchDB-databases die via internet toegankelijk zijn, maar het echte probleem zijn databases die van het Hadoop Distributed File System (HDFS) gebruikmaken. Dat stelt John Matherly van zoekmachine Shodan.

Matherly zocht op internet naar open MongoDB- en HDFS-databases. Het aantal gevonden MongoDB-databases is met bijna 48.000 veel groter dan de 4500 aangetroffen HDFS-databases. De HDFS-databases blijken echter veel meer data te bevatten. In het geval van de MongoDB-databases gaat het bij elkaar om 25 terabyte aan data, maar de HDFS-databases bevatten in totaal 5,1 petabyte aan gegevens.

Een groot probleem, omdat open databases het risico lopen om te worden aangevallen. Aanvallers kunnen de inhoud stelen of voor losgeld gijzelen. Iets wat bij MongoDB-installaties het afgelopen jaar regelmatig voorkwam. Matherly ontdekte 207 HDFS-clusters waarbij goedwillenden een waarschuwing hadden achtergelaten dat de database voor het publiek toegankelijk is. De meeste HDFS-installaties werden in de Verenigde Staten (1900) aangetroffen gevolgd door China (1400).

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.