Ga naar inhoud

Microsoft verwijdert browserkaper van miljoenen computers


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een browserkaper genaamd Xiazai sinds oktober 2015 van meer dan 2 miljoen computers verwijderd. Daarnaast werden er dit jaar gemiddeld 30.000 installaties per maand geblokkeerd. Volgens Microsoft gaat het dan ook om een zeer actieve dreiging die extra aandacht vereist.

De softwaregigant bracht gisteren tijdens de patchdinsdag van juni namelijk een update uit voor de in Windows ingebouwde Malicious Software Removal Tool (MSRT) om Xiazai van Windowscomputers te verwijderen. De browserkaper wordt via softwarebundels aangeboden en doet zich voor als "installer" van legitieme software. Eenmaal geïnstalleerd wijzigt Xiazai de startpagina en snelkoppelingen van de browser.

De aanpassingen die de browserkaper doorvoert kunnen zelfs na het verwijderen van Xiazai achterblijven. De Malicious Software Removal Tool, die automatisch door Windows wordt gestart, verwijdert de browserkaper en herstelt alle aangepaste systeeminstellingen. Uit cijfers van Microsoft blijkt dat Xiazai voornamelijk in China actief is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.