Ga naar inhoud

Nieuwste versie privacy-OS Tails ondersteunt alleen 64-bit pc's


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van het op security en privacy gerichte besturingssysteem Tails verschenen die alleen 64-bit computers ondersteunt en op Debian 9 (Stretch) is gebaseerd. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig besturingssysteem om anoniem mee te internetten.

Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken. Tails 3.0 introduceert een compleet nieuwe "ervaring" voor het opstarten en uitschakelen. Zo is de Tails Greeter aangepast, een tool die helpt bij het instellen van het besturingssysteem. Alle opties zijn nu vanuit één venster te kiezen, wat het gebruiksvriendelijker voor gebruikers moet maken. Daarnaast is het afsluitproces aangepast zodat het betrouwbaarder en discreter is. Verder is ook het 'theme' aangepast om een modernere uitstraling te geven.

Op beveiligingsgebied ondersteunt Tails 3.0 alleen nog 64-bit computers, aangezien dit allerlei veiligheids- en stabiliteitsvoordelen heeft, aldus de ontwikkelaars. Het gaat dan om bescherming tegen bepaalde exploits en de mogelijkheid om bepaalde beveiligingsmaatregelen te kunnen gebruiken. Tails 3.0 is te downloaden via tails.boum.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.