Ga naar inhoud

Mozilla lanceert campagne voor gezonder internet


Aanbevolen berichten

Mozilla is een campagne gestart om bewustzijn over de gezondheid van het internet te vergroten. De opensource-ontwikkelaar maakt zich zorgen over plannen van de Amerikaanse toezichthouder FCC om netneutraliteit af te schaffen en dat grote techbedrijven steeds meer controle over het web krijgen.

"Het internet is een belangrijk middel dat in elk aspect van het dagelijkse leven aanwezig is", zegt Mozilla-directeur Mark Surman. "Als je om de vrijheid van meningsuiting, economische groei en een gelijk speelveld geeft, dan vind je het belangrijk om die partijen te stoppen die het web willen beperken, afsluiten of monopoliseren alsof ze er de eigenaar van zijn."

Op donderdag 29 juni organiseert Mozilla een speciaal evenement waarbij denkers, artiesten en politici macht, vooruitgang en het leven op het web bespreken. Verder zal er op 26 juni een podcast genaamd IRL: Online Life Is Real Life worden gelanceerd en vinden er in San Francisco verschillende 'guerilla pop-ups' plaats. Eerder dit jaar kwam Mozilla al met een initiatief om de gezondheid van het internet in kaart te brengen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.