Ga naar inhoud

Googles VirusTotal krijgt nieuwe gebruikersinterface


Aanbevolen berichten

De online virusscanner van Google VirusTotal krijgt een nieuwe gebruikersinterface. Dat laat Pedram Amini, cto van InQuest, via Twitter weten. Via VirusTotal kunnen internetgebruikers verdachte bestanden uploaden. Die worden vervolgens via de engine van ruim vijftig virusscanners gescand.

Ook is het mogelijk om ip-adressen, url's, domeinen of hashes van bestanden op te geven. De nieuwe interface zorgt ervoor dat VirusTotal beter op mobiele apparaten is te gebruiken. De website BleepingComputer meldt dat er ook twee nieuwe features worden toegevoegd genaamd Graph en Monitor. Graph is bedoeld voor het visueel weergeven van data, zodat mogelijke verbanden duidelijker worden.

Monitor laat softwareontwikkelaars hun software-repository met VirusTotal synchroniseren. De virusscandienst zal vervolgens op bepaalde tijden de software scannen. In het geval een virusscanner de software onterecht als malware bestempelt kan de ontwikkelaar vervolgens actie ondernemen. Dit moet uiteindelijk false positives, waarbij anti-virussoftware onterecht alarm slaat, bij gebruikers voorkomen. Wanneer de vernieuwde versie wordt gelanceerd is nog niet bekend.

 

 

bron: security.nl

aangepast door Captain Kirk
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.