Ga naar inhoud

Onderzoeker vindt zo'n 1000 coredumps op webservers


Aanbevolen berichten

De Duitse beveiligingsonderzoeker Hanno Bock waarschuwt beheerders, webmasters en organisaties voor coredumps die na een crash op webservers kunnen achterblijven, aangezien deze bestanden allerlei vertrouwelijke informatie zoals wachtwoorden kunnen bevatten.

Via een coredump is het mogelijk om crashende software te analyseren. Als een programma crasht vanwege een geheugenprobleem zal het besturingssysteem de huidige inhoud van het geheugen van de applicatie in een bestand genaamd 'core' opslaan. Dit is handig voor testdoeleinden, maar brengt ook een veiligheidsrisico met zich mee omdat de coredump gevoelige informatie kan prijsgeven. Als een webapplicatie crasht zal de coredump in de root van de webserver worden opgeslagen.

Aangezien de naam van het bestand bekend is, kan een aanvaller eenvoudig op de aanwezigheid van een dergelijk bestand controleren. Bock besloot de 1 miljoen populairste websites op internet langs te gaan en ontdekte bij duizend hosts een coredump. De onderzoeker waarschuwde de eigenaren, maar kreeg vaak een reactie terug dat het bedrijf in kwestie niet de eigenaar van de host was, maar dat het om een klant van hen ging.

"Mijn scans laten zien dat dit een relatief veelvoorkomend probleem is", aldus Bock, die beheerders oproept om de instellingen aan te passen zodat er geen coredump met inhoud wordt aangemaakt. Daarnaast adviseert hij pentesters om op de aanwezigheid van coredumps te testen.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.