Ga naar inhoud

Let's Encrypt geeft 100 miljoen ssl-certificaten uit


Aanbevolen berichten

In anderhalf jaar tijd heeft certificaatautoriteit Let's Encrypt 100 miljoen gratis ssl-certificaten uitgegeven, waarmee het de grootste of op één na grootste certificaatautoriteit ter wereld is. De 100 miljoen uitgegeven certificaten willen nog niet zeggen dat 100 miljoen verschillende websites Let's Encrypt-certificaten gebruiken.

Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal websites dat bezoekers via Let's Encrypt een versleutelde verbinding aanbiedt tussen de 17 miljoen en 46 miljoen, zo meldt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Zo kunnen meerdere certificaten voor dezelfde websites worden uitgegeven en verlopen certificaten ook. Ook kunnen certificaten worden aangevraagd voor andere internetdiensten dan websites en worden niet alle uitgegeven certificaten ook daadwerkelijk gebruikt.

Volgens Let's Encrypt laat de stijging de sterke vraag naar gratis ssl-certificaten zien. Ook maakt het duidelijk dat de certificaatautoriteit op grote schaal aan deze vraag kan voldoen, mede door het proces van aanvragen, uitgeven en installeren van de certificaten zoveel mogelijk te automatiseren. Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de EFF en verschillende andere partijen. Het heeft een volledig versleuteld web als doel en wil dit bereiken door de uitgifte en installatie van ssl-certificaten zo eenvoudig mogelijk te maken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.