Ga naar inhoud

Windows 10 krijgt beveiligingsmaatregel tegen ransomware


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft in een nieuwe testversie van Windows 10 een beveiligingsmaatregel toegevoegd die bestanden tegen ransomware moet beschermen, zo heeft de softwaregigant in een blogposting bekendgemaakt. Het gaat om een nieuwe optie van Windows Defender genaamd "Controlled folder access".

Via de optie kunnen gebruikers mappen opgeven die worden gemonitord. Zodra een niet toegestane app een aanpassing aan bestanden binnen deze mappen probeert te maken krijgt de gebruiker een waarschuwing. Standaard worden mappen als Documenten, Foto's en de Desktop gemonitord. Gebruikers kunnen zelf mappen toevoegen en applicaties opgeven die bestanden in deze locaties mogen aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om gedeelde netwerkmappen op te geven. De beveiligingsmaatregel is in Windows 10 Insider Preview Build 16232 te testen. De beveiligingsoptie moet in de testversie nog wel door gebruikers worden ingeschakeld.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.