Ga naar inhoud

Amazon- en eBay-klanten doelwit van Microsoft-scam


Aanbevolen berichten

Klanten van Amazon, Alibaba en eBay zijn het doelwit geworden van de beruchte Microsoft-scam, die dit keer met een zogenaamde annuleringsmail begint. De e-mail laat weten dat een bestelling is geannuleerd. Het bestelnummer bevat een link die naar een website met allerlei pornografische afbeeldingen wijst.

Deze pagina laat tegelijkertijd een pop-up zien die claimt dat er een virus op de computer is aangetroffen. Vervolgens wordt de browser vergrendeld, zo meldt PhishLabs. Details over de exacte methode worden niet gegeven, maar in het verleden maakten dit soort scams vaak gebruik van JavaScript om het sluiten van de browser te voorkomen. De waarschuwing die de gebruiker te zien krijgt laat weten dat er een telefoonnummer moet worden gebeld om de computer te ontgrendelen.

Dit is het begin van de bekende Microsoft-scam. Het getoonde nummer is namelijk van oplichters die zich als Microsoftmedewerker voordoen en tegen betaling de "problemen" zeggen op te lossen. Vervolgens proberen ze de computer van het slachtoffer over te nemen. Vorige week werd bekend dat de afgelopen anderhalf jaar 1900 Nederlanders slachtoffer van deze scam zijn geworden, waarbij de oplichters honderdduizenden euro's wisten te stelen. In Groot-Brittannië werden het afgelopen jaar 34.500 Britten voor omgerekend 23,5 miljoen euro opgelicht.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.