Ga naar inhoud

Bijna helft 1 miljoen populairste websites gebruikt https


Aanbevolen berichten

Bijna de helft van de 1 miljoen populairste websites op internet maakt gebruik van https, zo blijkt uit onderzoek van Mozilla. De opensource-ontwikkelaar keek naar de Alexa Top 1 Million Websites en het gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals https, hsts en Content Security Policy.

Vorig jaar april beschikte 29,6 procent van de websites over een ssl-certificaat. Een half jaar later in oktober was dit naar 33,6 procent gestegen. Deze maand voerde Mozilla een nieuwe meting uit en zag dat 45,8 procent van de websites via https is te bezoeken. "Hoewel een 36 procent toename van websites die https ondersteunen klein lijkt, zijn de absolute getallen vrij groot. Het gaat om meer dan 119.000 websites", zegt Mozilla's April King. Verder blijkt dat 93.000 van die websites nu standaard via https zijn te bezoeken, waarbij er 18.000 toegang via http verbieden.

Tevens was er een sterke procentuele toename van websites die van Content Security Policy (CSP) gebruikmaken. CSP is een maatregel die cross-site scripting (xss), clickjacking en soortgelijke aanvallen moet voorkomen. Via CSP kunnen beheerders domeinen opgeven die de browser als geldige aanbieder moet beschouwen voor het uitvoeren van scripts. Een browser die CSP ondersteunt zal dan alleen nog maar bestanden uitvoeren die afkomstig zijn van domeinen op de whistelist en alle andere scripts negeren. Ondanks de procentuele toename maken de meeste websites op het web nog altijd geen gebruik van CSP.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.