Ga naar inhoud

Malware maakt video-opname tijdens internetbankieren


Aanbevolen berichten

Veel malware exemplaren die zich op internetbankieren richten proberen gegevens te stelen door middel van een keylogger, het maken van screenshots of het injecteren van extra invoervelden, maar onderzoekers hebben nu een exemplaar ontdekt dat ook video-opnames maakt.

Hoe de malware genaamd 'DuBled' precies wordt verspreid laat securitybedrijf Malwarebytes niet weten. Eenmaal actief op een machine downloadt de malware de legitieme applicatie ffmpeg. Dit is een multimedia framework voor het verwerken van audio en video. De malware heeft namelijk als doel om gegevens voor internetbankieren te stelen. Zodra de gebruiker naar een banksite gaat maakt de malware via ffmpeg video-opnames en stuurt die terug naar de aanvallers.

De malware is ook in staat om screenshots te maken en toetsaanslagen op te slaan. Deze gegevens comprimeert de malware via de legitieme applicatie rar.exe, die het ook downloadt. De lijst met aan te vallen banken wordt door de controleserver van de aanvallers naar de besmette computer gestuurd. Het gaat onder andere om Franse banken zoals La Banque Postale, Société Générale en BNP Paribas.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.