Ga naar inhoud

Windows 10 laat gebruikers wachtwoord via inlogscherm resetten


Aanbevolen berichten

Gebruikers van Windows 10 die met hun Microsoft-account willen inloggen en hun wachtwoord of pincode zijn vergeten kunnen straks via het inlogscherm hun wachtwoord of pincode resetten. Microsoft heeft de functie aan een nieuwe testversie van Windows 10 toegevoegd. Microsoft bood organisaties met Azure AD Premium al de optie "Cloud Self Service Password Reset" aan. Volgens de softwaregigant ontlast dit systeembeheerders en helpdesks en bespaart het organisaties geld.

De functie zal ook in Windows 10 beschikbaar worden. Om er van gebruik te maken moeten gebruikers wel met een Microsoft-account of Azure Active Directory Premium-account willen inloggen. Vervolgens kan vanaf het inlogscherm voor de optie "Reset Password" of "I forgot my PIN" worden gekozen om ze via de normale resetprocedure te resetten. Zodra het wachtwoord of pincode zijn gereset komt de gebruiker weer terug bij het inlogscherm. Dit geldt alleen voor deze twee type accounts. Lokale gebruikersaccounts zijn op deze manier niet te resetten. De feature is nu al te testen in de Windows 10 Insider Preview Build 16241.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.