Ga naar inhoud

Amerikaanse douane mag geen cloudgegevens doorzoeken


Aanbevolen berichten

Personeel van de Amerikaanse douane mag geen gegevens in de cloud doorzoeken die via de telefoons of laptops van reizigers benaderbaar zijn. Lokaal op het apparaat opgeslagen gegevens mogen wel zonder gerechtelijk bevel en zonder aanleiding worden doorzocht.

Dat blijkt uit een brief van de Amerikaanse douane CBP die in handen van NBC News is gekomen (pdf). De Amerikaanse senator Ron Wyden had de Amerikaanse douane om opheldering gevraagd over het doorzoeken van de apparatuur van reizigers (pdf). In april publiceerde het ministerie van Homeland Security cijfers waaruit blijkt dat er in zes maanden tijd 15.000 apparaten waren doorzocht. In een reactie op de brief van Wyden laat CBP-commissaris Kevin McAleenan weten dat douanepersoneel zonder toestemming, en in bepaalde gevallen zonder bevel of verdenking, apparatuur mag doorzoeken.

Het gaat echter alleen om data die zich op het toestel zelf bevindt, zoals foto's, contactgegevens, gespreksgeschiedenis en sms-berichten. Bestanden in de cloud mogen niet worden doorzocht en douanepersoneel krijgt hierover ook specifieke instructies. In april presenteerden Wyden en andere senatoren nog een wetsvoorstel om de willekeurige doorzoekingen van laptops en telefoons van reizigers door de douane in te perken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.