Ga naar inhoud

Onderzoekers vinden ernstige lekken in Cisco WebEx


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben opnieuw ernstige beveiligingslekken in de Cisco WebEx-browseruitbreiding gevonden waardoor kwaadwillende websites systemen in het ergste geval volledig kunnen overnemen. WebEx is een browser-extensie waarmee gebruikers aan video- en webconferenties kunnen deelnemen.

Meer dan 20 miljoen gebruikers van Google Chrome hebben de uitbreiding geïnstalleerd. Onderzoekers Tavis Ormandy van Google en Cris Neckar van securitybedrijf Divergent Security ontdekten problemen in de manier waarop de extensie invoer filtert. Eerder dit jaar ontdekte Ormandy ook al een kwetsbaarheid in de software waardoor het voor een aanvaller mogelijk was om willekeurige code op systemen uit te voeren.

Volgens Cisco wordt het probleem veroorzaakt door een ontwerpfout in de extensie. Alleen het bezoeken van een kwaadaardige website met een kwetsbare versie van de extensie was voldoende om een aanvaller willekeurige code met de rechten van de browser uit te laten voeren. Cisco werd op 6 juli ingelicht en heeft op 12 juli updates uitgebracht voor de Chrome- en Firefox-versies van de extensie. Het probleem is in versie 1.0.12 opgelost.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.