Ga naar inhoud

Platform Internetstandaarden lanceert nieuwe versie Internet.nl


Aanbevolen berichten

Het Platform Internetstandaarden heeft een nieuwe versie van Internet.nl gelanceerd, een website waarmee het mogelijk is om te kijken of websites en maildiensten aan standaarden zoals ipv6, dnssec, https, dmarc, dkim, spf, starttls en dane voldoen. Sinds de eerste lancering in april 2015 zijn er meer dan 300.000 testen op Internet.nl uitgevoerd.

"Meer dan 50% van de opnieuw geteste websites laten verbeteringen zien. We hopen dat de nieuwe, verbeterde versie van Internet.nl bezoekers nog beter zal ondersteunen bij het testen, eisen en toepassen van moderne, veilige internetstandaarden", aldus Gerben Klein Baltink, voorzitter van Platform Internetstandaarden.

Het nieuwe ontwerp van de website is gericht op mobiele apparaten. Ook worden de testresultaten anders weergegeven en zijn er bugs verholpen bij domeinen met meerdere spf-records en het beoordelen van de ipv6-connectiviteit. Het Platform Internetstandaarden is een samenwerkingsverband van de de Nederlandse overheid en de internetgemeenschap. Via Internet.nl wil het Platform de uitrol van moderne internetstandaarden stimuleren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.