Ga naar inhoud

Tor Project lanceert beloningsprogramma voor hackers


Aanbevolen berichten

Het Tor Project is het eerste openbare beloningsprogramma gestart waarbij het hackers en onderzoekers beloont voor het melden van kwetsbaarheden in het Tor-netwerk en Tor Browser. Vorig jaar januari werd er al een gesloten beloningsprogramma gelanceerd, maar met steun van het Open Technology Fund is er nu een open 'bug bounty' programma gestart.

"Tor-gebruikers wereldwijd, waaronder mensenrechtenactivisten, advocaten en onderzoekers, vertrouwen op de veiligheid van onze software om anoniem op internet te zijn. Help ons hen te beschermen tegen surveillance, tracking en aanvallen", aldus Tor-ontwikkelaar Georg Koppen. Afhankelijk van de ernst en impact van een kwetsbaarheid wordt er 4.000 dollar per bugmelding uitgekeerd.

Het gaat dan om kwetsbaarheden waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om willekeurige code op de systemen van gebruikers uit te voeren of gebruikers te identificeren. Het beloningsprogramma wordt gehost bij HackerOne. Dit door Nederlanders opgerichte platform laat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties een beloningsprogramma's voor hackers organiseren en handelt de coördinatie tussen de bugmelder en softwareleverancier af.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.