Ga naar inhoud

Problemen met augustus-updates Windows 7 en 10


 Delen

Aanbevolen berichten

Verschillende updates die Microsoft deze maand voor Windows 7 en 10 heeft uitgebracht zorgen bij gebruikers voor problemen. Het gaat om updates KB4034664 en KB4034679 voor Windows 7 in combinatie met systemen die over twee of meerdere beeldschermen beschikken.

De updates zorgen voor weergaveproblemen in verschillende programma's zoals PDF viewer, Excel, Office 2013, Java en Irfanview. Bepaalde graphics of onderdelen van de applicaties worden na installatie van de updates niet weergegeven. Ook komt het voor dat in de actieve applicatie delen van de desktop of andere applicaties zichtbaar zijn. De grafische problemen doen zich alleen op de tweede monitor voor, zo laten gebruikers weten. Het verwijderen van de updates is één van de manieren om het probleem te verhelpen. Update KB4034679 is echter een security-update. Er worden dan ook andere oplossingen aangeraden.

In het geval van Windows 10 gaat het om update KB4034658 voor Windows 10 versie 1607 (Anniversary Update) en Windows Server 2016. De update kan ervoor zorgen dat het overzicht van eerder geïnstalleerde updates niets laat zien, verborgen updates opnieuw worden aangeboden en WSUS-servers extra worden belast. Gebruikers laten weten dat Windows 10-computers die met WSUS zijn verbonden na de installatie van de betreffende update geen nieuwe updates meer vinden. Microsoft zegt de problemen te onderzoeken. De problemen doen zich niet voor bij Windows 10-computers die de Creators Update (versie 1703) hebben geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...