Ga naar inhoud

Chrome 61 ondersteunt WebUSB en verhelpt 22 kwetsbaarheden


Aanbevolen berichten

Google heeft een nieuwe versie van Chrome uitgebracht waarin meerdere beveiligingslekken zijn verholpen en allerlei nieuwe features aan zijn toegevoegd. Chrome 61 verhelpt 22 kwetsbaarheden waardoor een aanvaller in het ergste geval code binnen de context van de browser had kunnen uitvoeren.

Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Voor zeven van de beveiligingslekken keerde Google een beloning uit aan onderzoekers die het probleem rapporteerden. Het gaat om een bedrag van in totaal 23.500 dollar. Tevens werd er een beveiligingsmaatregel toegevoegd die ervoor zorgt dat websites automatisch de fullscreenmodus verlaten als er een JavaScript-venster wordt geopend.

Verder ondersteunt Chrome nu WebUSB. Daardoor kunnen webapplicaties, na toestemming van de gebruiker, met aangesloten usb-apparaten communiceren. Hardwarefabrikanten moeten de firmware van hun usb-apparaten updaten om WebUSB-toegang tot hun apparatuur mogelijk te maken. Later zal er echter een "Public Device Registry" worden aangemaakt zodat hardwarefabrikanten WebUSB op bestaande apparaten kunnen ondersteunen. Updaten naar Chrome 61.0.3163.79 zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.