Ga naar inhoud

Microsoft breidt permissiemodel Windows 10 verder uit


 Delen

Aanbevolen berichten

Met de Fall Creators Update voor Windows 10 die volgende maand is het permissiemodel van het besturingssysteem verder uitgebreid, zo laat Microsoft vandaag in een blogposting weten. Op dit moment vragen apps alleen in het geval van locatiegegevens om toestemming van de gebruiker.

Het permissiemodel gaat straks verder dan alleen locatiegegevens, maar zal ook hardware en andere onderdelen omvatten, zoals camera, microfoon, contacten en kalender. Zodoende kunnen gebruikers kiezen welke apps informatie van het systeem kunnen opvragen. Het permissiemodel geldt alleen voor apps die via de Microsoft Store zijn gedownload. Daarnaast zullen de nieuwe verzoeken om permissies alleen gelden voor apps die na de Fall Creators Update zijn geïnstalleerd.

Verder heeft Microsoft aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot het tonen van privacy-informatie tijdens de installatie. Het privacyscherm dat tijdens de installatie wordt getoond, en waar gebruikers opties met betrekking tot diagnostische data, locatiegegevens, advertenties en spraakherkenning kunnen instellen, bevat nu verwijzingen naar het specifieke onderdeel in de privacyverklaring. De Fall Creators Update wordt op 17 oktober gelanceerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.