Ga naar inhoud

Chrome gaat ftp-locaties als "niet veilig" weergeven


 Delen

Aanbevolen berichten

Google zal in een aankomende versie van Chrome ftp-locaties als "niet veilig" weergeven. Eerder werd er al besloten om bepaalde http-websites als "niet veilig" te bestempelen. Volgens Mike West, werkzaam voor het security-team van Chrome, was ftp in eerste instantie geen onderdeel van het originele plan om http als onveilig te gaan aanduiden. "Maar helaas zijn de security-eigenschappen zelfs marginaal slechter dan die van http", aldus West.

De internetgigant is al geruime tijd bezig om het gebruik van https te bevorderen en het gebruik van http te ontraden. Het http-protocol wisselt informatie namelijk onbeveiligd uit. Kwaadwillenden kunnen zo gegevens onderscheppen of bijvoorbeeld zien wat gebruikers allemaal op een website doen. Net als bij http wordt er ook bij ftp onbeveiligd informatie uitgewisseld. Inloggegevens worden als platte tekst naar de ftp-server verstuurd.Volgens West was ftp afgelopen maand voor 0,0026 procent van de 'top-level navigations' verantwoordelijk en is het gezien het risico voor gebruikers gerechtvaardigd om het als 'niet veilig' te markeren.

De melding in de adresbalk zal vanaf Chrome 63 worden getoond, die voor begin december gepland staat. Vanaf Chrome 62 die volgende maand verschijnt zal de browser bij alle http-websites waar gebruikers tekst kunnen invoeren, alsmede voor alle http-websites in de incognito-mode, de waarschuwing "niet veilig" tonen. Eerder verscheen deze melding al bij websites waar gebruikers kunnen inloggen of hun creditcardgegevens kunnen invoeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.