Ga naar inhoud

Bluetooth-support in privacy-OS Tails volledig uitgeschakeld


 Delen

Aanbevolen berichten

In de nieuwste versie van het privacy-OS Tails zijn verschillende veranderingen doorgevoerd, waaronder de ondersteuning van Bluetooth die nu volledig is uitgeschakeld. Deze week maakten onderzoekers verschillende kwetsbaarheden bekend in de Bluetooth-implementaties van onder andere Linux, waar Tails gebruik van maakt. Volgens Red Hat zou de kwetsbaarheid in Linux echter lastig zijn te misbruiken.

Aanleiding voor de Tails-ontwikkelaars om geen noodupdate voor het privacy-OS uit te brengen. Er is echter wel besloten om Bluetooth-ondersteuning in de aankomende versie 3.2 volledig uit te schakelen. De ontwikkelaars stellen dat een beperkt aantal gebruikers hier waarschijnlijk last van zal hebben. Mochten gebruikers hierdoor tegen problemen aanlopen, dan wil het ontwikkelteam dit graag weten.

Er is nu een Release Candidate van Tails 3.2 verschenen. Naast de uitgeschakelde Bluetooth-ondersteuning heeft de Root Terminal verschillende veranderingen ondergaan, is er geüpgraded naar Thunderbird 52.3.0 en is de hardware-ondersteuning verbeterd. Tails staat voor The Amnesic Incognito Live System en is een volledig op Linux-gebaseerd besturingssysteem om anoniem mee te internetten. Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken en wordt door verschillende burgerrechtenbewegingen en privacy-experts aangeraden.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.