Ga naar inhoud

Tor Project dicht beveiligingslek in onion services


 Delen

Aanbevolen berichten

Het Tor Project heeft een update voor de Tor-software uitgebracht wegens een beveiligingslek in onion services waardoor gevoelige informatie in logbestanden kon worden opgeslagen. De meeste mensen bezoeken via het Tor-netwerk 'normale' websites. Tor kan echter ook worden gebruikt om websites en diensten te benaderen die alleen binnen het Tor-netwerk toegankelijk zijn. Dit worden onion services genoemd en stonden eerder bekend als hidden services.

Een kwetsbaarheid in de code van onion services kan ervoor zorgen dat gevoelige informatie in de logbestanden van de website wordt opgeslagen. Het probleem deed zich alleen voor als de optie SafeLogging, die standaard staat ingeschakeld, door de beheerder was uitgeschakeld. Vanwege de kwetsbaarheid zijn er nu updates voor de Tor-software uitgekomen met versienummer 0.2.8.15, 0.2.9.12 en 0.3.0.11. Alleen beheerders van een onion service moeten actie ondernemen. Dagelijks maken zo'n 2 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun ip-adres en privacy te beschermen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.