Ga naar inhoud

Chrome-extensie blokkeert cryptocurrency-miners in browser


 Delen

Aanbevolen berichten

Browser-extensies die advertenties blokkeren zijn algemeen bekend, maar een ontwikkelaar heeft nu ook een extensie ontwikkeld die code blokkeert die Google Chrome naar cryptocurrencies laat minen. Aanleiding is het nieuws dat The Pirate Bay een experiment is gestart om een JavaScript-miner in de browsers van bezoekers te laten draaien. Op deze manier wil de populaire torrentsite advertenties vervangen.

De JavaScript-miner van de The Pirate Bay neemt 20 tot 30 procent van de rekenkracht van de computer in beslag om de digitale valuta Monero te minen. Er zijn echter ook kwaadaardige advertenties gesignaleerd die alle beschikbare rekenkracht in beslag nemen. The Pirate Bay liet weten dat gebruikers de JavaScript-miner via een adblocker kunnen blokkeren, maar een ontwikkelaar genaamd Ismail Belkacim heeft een Chrome-extensie ontwikkeld die zich specifiek op web-gebaseerde miners richt. De extensie heet MinerBlock en is via de Chrome Web Store te downloaden. De broncode is via GitHub te bekijken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.