Ga naar inhoud

Chrome veiliger dan Edge en Internet Explorer


 Delen

Aanbevolen berichten

Google Chrome is veiliger dan Microsoft Edge en Internet Explorer, zo stellen onderzoekers van het Duitse securitybedrijf X-41 in een door Google gesponsord onderzoek van bijna 200 pagina's (pdf). Voor het onderzoek werd er onder andere gekeken naar het aanvalsoppervlak van de browsers, ontwerpkeuzes, beveiligingsmaatregelen, ondersteunde protocollen en de sandbox-beveiliging.

Het securitybedrijf zegt dat het de sponsoring van Google alleen heeft geaccepteerd op de voorwaarde dat Google zich niet mocht bemoeien met de testmethodologie of inhoud van het onderzoeksrapport. De onderzoekers stellen verder dat ze door transparantie over de testmethodologie en het beslissingsproces hebben geprobeerd om een onbewuste voorkeur voor de sponsor tegen te gaan.

Volgens het onderzoeksrapport is Chrome het beste bestand tegen aanvallen door het strenger beveiligen van onderdelen, het scheiden van taken, veiligere standaardinstellingen en het gebruik van fuzzing en geautomatiseerde tests om kwetsbaarheden te vinden. Ook scoort Googles browser beter als het om websecurity gaat, zoals Content Security en Same Origin Policies. Edge is daarentegen veiliger dan Internet Explorer, dat over een zwakkere sandbox beschikt. Een ander voordeel voor Edge is dat het geen gevaarlijke legacy-technologieën ondersteunt zoals IE wel doet.

Hoewel de onderzoekers Chrome als veiligste browser bestempelen, stellen ze dat de browser ook meer html5-features ondersteunt, die voor nieuwe aanvallen kunnen worden gebruikt. Het gaat dan bijvoorbeeld om WebUSB, WebBluetooth en Service Works, die het aanvalsoppervlak kunnen vergroten. Internet Explorer ondersteunt de minste nieuwe webtechnologieën, gevolgd door Edge.

Verder stellen de onderzoekers dat de Safe Browsing-technologie van Google in Chrome nauwkeuriger is als het gaat om bescherming tegen phishing dan de SmartScreen-technologie van Microsoft die in Edge en IE wordt gebruikt. Ook als het om de "security-bruikbaarheid" gaat, zoals het weergeven van http en https en andere waarschuwingen in de adresbalk, komt Chrome als beste uit de bus. Een ander voordeel van de browser is dat Chrome-gebruikers updates sneller ontvangen, aangezien Google geen vaste patchcyclus zoals Microsoft hanteert.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.