Ga naar inhoud

Belangrijke beveiligingsupdate voor WordPress-websites


 Delen

Aanbevolen berichten

Er is een belangrijke beveiligingsupdate voor WordPress-websites uitgekomen die beheerders en webmasters zo snel als mogelijk moeten installeren, aldus het advies van het WordPress-ontwikkelteam. WordPress 4.8.2 verhelpt meerdere kwetsbaarheden, waaronder cross-site scripting, path traversal en een open redirect.

Daarnaast is er bescherming tegen SQL injection toegevoegd. Via SQL injection kunnen aanvallers met de database achter een website communiceren en allerlei opdrachten uitvoeren, die eigenlijk niet uitgevoerd zouden moeten worden. Op deze manier is het mogelijk om de inhoud van databases, met bijvoorbeeld gebruikersnamen, e-mailadressen en al dan niet versleutelde wachtwoorden, te stelen.

Een bepaalde WordPress-functie zou SQL injection bij plug-ins en themes kunnen veroorzaken. WordPress "core" was zelf niet kwetsbaar, maar om mogelijke beveiligingsproblemen met plug-ins en themes te voorkomen is er nu extra beveiliging aan WordPress toegevoegd. Alleen deze maatregel is reden genoeg om meteen naar WordPress 4.8.2 te updaten, zo stelt securitybedrijf Wordfence. Beheerders van WordPress-websites kunnen de update handmatig of via de automatische updatefunctie installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.