Ga naar inhoud

Recent gepatcht lek in .NET actief aangevallen via e-mailbijlage


Aanbevolen berichten

Een zeroday-lek in .NET dat Microsoft vorige week patchte en eerst werd gebruikt om de FinFisher-spyware te verspreiden wordt nu voor de verspreiding van andere malware gebruikt. Daarvoor waarschuwt Brad Duncan, handler bij het Internet Storm Center. Het gaat om een beveiligingslek in .NET dat met de code CVE-2017-8759 wordt aangeduid. De kwetsbaarheid werd al voor het uitkomen van een update aangevallen.

Precies een week na het uitkomen van de update is er een aanval waargenomen waarbij het beveiligingslek opnieuw wordt aangevallen. Het gaat om een .doc-bestand dat als e-mailbijlage wordt verstuurd en van de Argentijnse overheid afkomstig lijkt. In het geval het document op een kwetsbare Windowscomputer wordt geopend zal de Betabot-malware worden geïnstalleerd, waarmee een aanvaller volledige controle over de computer krijgt.

Hoewel de update nu iets meer dan een week beschikbaar is zijn volgens Duncan veel organisaties traag met het uitrollen van updates. Organisaties moeten er dan ook rekening mee houden dat het hier om een actief aangevallen beveiligingslek gaat, aldus Duncan. Hij verwacht dat de exploit uiteindelijk op grote schaal via kwaadaardige spamberichten zal worden verspreid.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.