Ga naar inhoud

Ransomware vraagt om tien naaktfoto's van slachtoffer


Aanbevolen berichten

Een nieuwe ransomware-variant vraagt geen bitcoin om slachtoffers toegang tot hun computer te geven, maar eist naaktfoto's. Onderzoekers van MalwareHunterTeam plaatsten op Twitter een screenshot van de ransomware die zichzelf 'nRansom' noemt. Volgens de tekst die de ransomware laat zien is de computer vergrendeld en kan die alleen via een speciale code worden ontgrendeld.

Om deze code te verkrijgen moet er eerst een e-mailaccount bij ProtonMail worden aangemaakt. Vervolgens moeten naar een ander ProtonMail-adres tien naaktfoto's worden gestuurd. "Hierna moeten we verifiëren dat de naaktfoto's ook echt van jou zijn", laten de instructies verder weten. Tevens speelt de ransomware in de achtergrond een mp3-bestand. Hoe de ransomware wordt verspreid is onbekend. 32 van de 64 virusscanners op VirusTotal weten de malware inmiddels te detecteren. Het lijkt hier niet om ransomware te gaan die bestanden versleutelt, maar alleen de computer vergrendelt, ook wel een screenlocker genaamd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.