Ga naar inhoud

Opera lanceert downloadsectie met 'essentiële software'


 Delen

Aanbevolen berichten

Opera heeft op de eigen website een nieuwe downloadsectie met 'essentiele software' gelanceerd. Aanleiding voor het maken van de downloadsectie is dat mensen steeds meer moeite hebben om betrouwbare software voor hun computers te vinden, zegt Blazej Kazmierczak van Opera.

Veel downloadsites bevatten misleidende downloadknoppen voor ongewenste programma's en tonen vervelende advertenties die adware of malware proberen te verspreiden, aldus Kazmierczak. Gebaseerd op de voorkeuren van Opera-medewerkers, de populariteit en kwaliteit van software, is er een verzameling met 'essentiele software' samengesteld. De 'Opera Apps Hub' bevat geen advertenties of andere downloads en de software wordt direct bij de softwareontwikkelaar in kwestie gedownload.

"De Opera Apps Hub biedt je een selectie van essentiële applicaties voor je pc. Zodoende kun je eenvoudig kwaliteitssoftware direct bij de ontwikkelaar downloaden", zegt Kazmierczak. De applicaties zijn in verschillende categorieën onderverdeeld, zoals tools, security, office, add-ons, graphics, internet, communicatie, multimedia, drivers en file sharing. Opera heeft besloten om het aantal applicaties per categorie te beperken, zodat gebruikers direct aan de slag kunnen.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.