Ga naar inhoud

Bitdefender lanceert tool die ransomware kan identificeren


 Delen

Aanbevolen berichten

Anti-virusbedrijf Bitdefender heeft vandaag een gratis tool gelanceerd die helpt bij het identificeren van ransomware op computers en de beschikbaarheid van een decryptietool. De Ransomware Recognition Tool analyseert zowel een versleuteld bestand als de ransomware-melding met de instructies voor het slachtoffer. Vervolgens kijkt de tool of er een decryptietool beschikbaar is om de versleutelde bestanden kosteloos te ontsleutelen.

De inhoud van de ransomware-melding wordt naar Bitdefender gestuurd. Dat geldt niet voor de inhoud van het versleutelde bestand. De tool kijkt alleen naar de bestandsnaam en extensie. In het geval er geen decryptietool beschikbaar is laat het programma dit ook weten. Verschillende websites bieden een soortgelijke dienst. Zo is er het No More Ransom-project dat de Nederlandse politie, Europol en anti-virusbedrijven Kaspersky Lab en McAfee vorig jaar juli lanceerden en de website ID Ransomware waar slachtoffers kunnen kijken door welke ransomware ze zijn getroffen.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.