Ga naar inhoud

Netgear dicht lekken in routers, switches en NAS-apparaten


Aanbevolen berichten

Netgear heeft in september 52 beveiligingsbulletins uitgebracht voor kwetsbaarheden in routers, modems, switches en NAS-apparaten. Eén van de belangrijkste updates is voor de WNR2000v5-router verschenen. De update verhelpt een lek waardoor een aanvaller op afstand code kon uitvoeren.

Een ander ernstig probleem dat vorige maand werd gepatcht betrof command injection in ReadyNAS Surveillance-apparaten, R7800- en R9000-routers, verschillende draadloze access points, ReadyNAS OS 6-apparaten en een groot aantal routers en modemrouters. Hierdoor had een aanvaller kwaadaardige commando's op de apparaten kunnen uitvoeren. Een beveiligingslek in de R6700v2-, R6800- en D7000-routers maakte het voor een aanvaller mogelijk om het wachtwoord van de beheerder te achterhalen.

In het geval van de R6400v2-, R7000P/R6900P-, R7900-, R8300-, R8500- en D8500-routers zorgde een kwetsbaarheid ervoor dat een aanvaller willekeurige bestanden op de router hadden kunnen uitlezen. Een ander ernstig probleem bij 17 routermodellen maakte het mogelijk om de authenticatie te omzeilen. De andere problemen zijn minder ernstig van aard en betreffen kwetsbaarheden zoals denial of service, misconfiguraties en cross-site scripting. Eigenaren van Netgear-apparaten kunnen via de security-pagina het overzicht van uitgekomen beveiligingsbulletins bekijken en op hun model zoeken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.