Ga naar inhoud

IBB looft beloning uit voor lekken in ImageMagick en TCPdump


Aanbevolen berichten

Het Internet Bug Bounty (IBB), een initiatief dat zich inzet voor het veiliger maken van de kerninfrastructuur van het internet, heeft een geldbeloning uitgeloofd voor onderzoekers die ernstige kwetsbaarheden in ImageMagick, TCPdump en andere belangrijke dataverwerkingsbibliotheken rapporteren.

Kwetsbaarheden in deze softwarebibliotheken kunnen vergaande gevolgen hebben voor de internetgemeenschap. Zo werd vorig jaar nog een kwetsbaarheid in ImageMagick gebruikt om websites mee aan te vallen. ImageMagick is een softwarebibliotheek voor het verwerken van afbeeldingen en wordt door een groot aantal websites en progamma's gebruikt. Naast ImageMagick en TCPdump vallen curl, libpcap, libpng en GraphicsMagick onder het nu aangekondigde beloningsprogramma.

Onderzoekers die deelnemen moeten naast het vinden van de kwetsbaarheid ook een exploit ontwikkelen waarmee wordt aangetoond dat het eenvoudig is om de kwetsbaarheid op afstand aan te vallen. Er is geen maximum gesteld aan de geldbeloning die wordt uitgekeerd. Het Internet Bug Bounty wordt gesponsord door Facebook, GitHub, Ford Foundation, Microsoft en HackerOne.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.