Ga naar inhoud

Belgische overheid vraagt om phishingmails door te sturen


Aanbevolen berichten

Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) van de Belgische overheid heeft alle internetgebruikers opgeroepen om phishingmails door te sturen en vervolgens te verwijderen, zo laat persbureau Belga weten. De doorgestuurde e-mails zullen automatisch door het CCB worden onderzocht.

In het geval de phishingmails verdachte links bevatten worden die met browserontwikkelaars gedeeld, zodat die hun gebruikers kunnen beschermen. Zijn er ook bijlagen met de phishingmail meegestuurd, dan worden die met anti-virusbedrijven gedeeld. Phishingmails kunnen naar het adres verdacht@safeonweb.be worden doorgestuurd. Een maand lang vindt er in België een campagne plaats die gebruikers voor phishing waarschuwt.

In juni van dit jaar meldde Febelfin, de overkoepelende organisatie van Belgische banken, dat er een sterke stijging van het aantal slachtoffers van fraude met internetbankieren is. In de eerste drie maanden ging het om 852 slachtoffers, meer dan alle slachtoffers van 2015 en 2016 bij elkaar opgeteld. Volgens Febelfin werden alle slachtoffers via phishingaanvallen gemaakt. Het gaat dan om aanvallen waarbij ontvangers wordt gevraagd hun bankkaart op te sturen of hun pincode op een phishingsite in te voeren. Ook komt het voor dat oplichters mensen thuis bellen en zich als een bankmedewerker voordoen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.