Ga naar inhoud

Google gaat accounts met extra fysieke sleutel beschermen


Aanbevolen berichten

Google zal volgende maand een nieuwe dienst lanceren die de Gmail-accounts van onder andere politici en topmanagers tegen gerichte aanvallen moet beschermen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Het Advanced Protection Program, zoals de dienst gaat heten, moet voorkomen dat onbevoegden toegang Gmail-accounts en Google Drive krijgen.

Op dit moment kunnen Gmail-gebruikers al een extra beveiligingsmaatregel voor hun account instellen, zoals het bevestigen van een inlogpoging via een telefoonprompt, het invoeren van sms-code, het invoeren van een code die via de Google Authenticator is gegenereerd of het gebruik van een fysieke usb-sleutel. Deze Security Key fungeert als een tweede beveiligingsfactor tijdens het inloggen. Nadat het wachtwoord is opgegeven wordt de aanwezigheid van de Security Key gecontroleerd. Het USB-apparaat controleert daarnaast ook of de inlogpagina een echte Google-site en geen phishingpagina is.

Om in te loggen op accounts die via het Advanced Protection Program zijn beschermd zal er naast een fysieke usb-sleutel ook een tweede fysieke sleutel nodig zijn. Om wat voor sleutel het precies gaat is nog niet duidelijk. De nieuwe dienst zorgt er ook voor dat third-party programma's geen toegang tot de e-mails of bestanden van de gebruiker krijgen. Bloomberg laat verder weten dat het programma continu van nieuwe features zal worden voorzien om de gegevens van gebruikers te beschermen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.