Ga naar inhoud

Google vindt kwetsbaarheden in dns-software Dnsmasq


Aanbevolen berichten

Onderzoekers van Google hebben meerdere kwetsbaarheden in de dns-software Dnsmasq ontdekt waardoor een aanvaller in het ergste geval op afstand willekeurige code kan uitvoeren of een denial of service veroorzaken. Dnsmasq is een lichtgewicht dns-forwarder en dhcp-server en kan op Linux, BSD, Android en macOS draaien en is aan de meeste Linux-distributies toegevoegd.

Het wordt door allerlei systemen gebruikt, van Linux-desktops zoals Ubuntu tot thuisrouters, Internet of Things-apparaten en smartphones. In totaal ontdekten de Google-onderzoekers zeven beveiligingslekken die inmiddels door de beheerder van Dnsmasq zijn gepatcht. Daarnaast is de patch onder leveranciers verspreid, zodat die de update onder hun gebruikers kunnen uitrollen. Google laat weten dat Android-partners de update ook hebben ontvangen en dat die aan de Android-updates van oktober zal worden toegevoegd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.