Ga naar inhoud

Firefox ESR blijft legacy-extensies tot 26 juni 2018 ondersteunen


Aanbevolen berichten

Volgende maand lanceert Mozilla een nieuwe versie van Firefox die alleen nog extensies ondersteunt die op het WebExtensions-model zijn gebaseerd. Onlangs bleek al dat ruim 20.000 Firefox-extensies niet met de nieuwe Firefox-versie zullen werken. Gebruikers van deze zogeheten legacy-extensies kunnen echter op Firefox ESR overstappen, aangezien deze Firefox-versie de extensies tot 26 juni 2018 zal ondersteunen.

Firefox Extended Support Release (ESR) ontvangt alleen maar beveiligingsupdates en is vooral voor bedrijven en organisaties bedoeld. Alleen bij het uitbrengen van een geheel nieuwe ESR-versie worden er bepaalde features toegevoegd. Op dit moment is Firefox ESR 52 de meest recente ESR-versie die met legacy-extensies werkt. Deze versie zal tot 26 juni beveiligingsupdates blijven uitvangen. Daarna verschijnt Firefox ESR 59.2, die geen legacy-extensies ondersteunt.

Via de website addons.mozilla.org kunnen Firefox-gebruikers extensies voor de browser downloaden. Mozilla zal legacy-extensies op deze website blijven tonen totdat de ondersteuning van Firefox ESR 52 voorbij is. Wel zal de website zich voornamelijk op WebExtension-extensies gaan richten, aldus Mozilla's Jorge Villalobos. Verder laat Villalobos weten dat addons.mozilla.org grote veranderingen zal ondergaan, waaronder een nieuw ontwerp.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.