Ga naar inhoud

Microsoft patcht 62 lekken, waaronder zeroday in Office


Aanbevolen berichten

Tijdens de patchdinsdag van oktober heeft Microsoft 62 kwetsbaarheden in Windows, Internet Explorer, Microsoft Edge, Office, Skype voor Business en Lync en Chakra Core gepatcht, waaronder een zerodaylek in Office dat actief werd aangevallen voordat de update beschikbaar was.

Via het zerodaylek, dat in Office 2007, 2010, 2013 en 2016 aanwezig was, kon een aanvaller in het ergste geval systemen volledig overnemen als er een kwaadaardig document werd geopend. Twee andere kwetsbaarheden in Microsoft Office SharePoint en Windows Subsystem voor Linux waren voor het verschijnen van de update al bekend, maar zijn volgens Microsoft niet aangevallen.

In totaal zijn 28 van de 62 kwetsbaarheden als ernstig aangemerkt. De meeste beveiligingslekken bevinden zich in de Microsoft Scripting engine, die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van JavaScript en VBscript in websites. Verder is er een kwetsbaarheid in het Windows SMB-protocol gepatcht. Het gaat om een soortgelijk beveiligingslek waar de WannaCry-ransomware gebruik van maakte, zo laat securitybedrijf Trustwave weten. Op de meeste systemen zullen de updates automatisch worden geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.