Ga naar inhoud

Symantec geeft overheden geen toegang meer tot broncode


Aanbevolen berichten

Securitybedrijf Symantec geeft overheden geen toegang meer tot de broncode van de beveiligingssoftware die het aanbiedt, omdat dit de veiligheid van de producten in gevaar kan brengen. Dat laat ceo Greg Clark in een interview met persbureau Reuters weten.

Verschillende softwarebedrijven, zoals Microsoft, geven overheden toegang tot broncode om zo zorgen over backdoors en andere risico's weg te nemen. Ook Symantec deed dit, maar volgens Clark is het beveiligingsrisico te groot geworden. Het verlies van vertrouwen door de broncode niet meer te laten controleren zou niet opwegen tegen de 'business' die het bedrijf kan winnen, aldus de Symantec-ceo. Clark vertelde geen hard bewijs te hebben dat inzage in de broncode tot aanvallen heeft geleid, maar noemde het proces een onacceptabel risico voor klanten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.