Ga naar inhoud

Google verwijdert nepversies Adblock Plus uit Web Store


Aanbevolen berichten

Google heeft deze week meerdere nepversies van de populaire adblocker Adblock Plus uit de Chrome Web Store en van de computers van Chrome-gebruikers verwijderd. Eerder deze week waarschuwde de beveiligingsonderzoeker met het alias 'SwiftOnSecurity' voor een nepversie van Adblock Plus.

Deze nepversie was 37.000 keer gedownload en toonde allerlei advertenties bij gebruikers. Na te zijn ingelicht verwijderde Google de extensie. In een reactie op 10 oktober erkende Google dat een aantal Chrome-apps de detectiesystemen had omzeild, maar dat er werd gewerkt aan een oplossing. Een dag later op 11 oktober waarschuwde SwiftOnSecurity opnieuw. Dit keer voor twee nieuwe nepversies van Adblock Plus, waarbij één op slimme wijze een vals aantal downloads liet zien.

Bij de ondertitel stond "10.000.000+ users - Adblock Plus". Daardoor zouden gebruikers kunnen denken dat het om de echte versie ging, aangezien die meer dan 10 miljoen gebruikers heeft. Om de filters van Google te omzeilen hadden deze extensies gebruik gemaakt van Cyrillische unicode-karakters. Inmiddels zijn ook deze nep-apps verwijderd en de accounts van de ontwikkelaars geschorst.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.