Ga naar inhoud

Edge blokkeert meer phishing en malware dan Chrome


Aanbevolen berichten

Microsoft Edge blokkeert meer malware- en phishingsites dan Google Chrome en Mozilla Firefox, zo stelt onderzoeksbureau NSS Labs aan de hand van een test. Gedurende 23 dagen tijdens augustus en september werden 1136 unieke phishingsites getest.

Edge blokkeerde gemiddeld 92,3 procent van de url's, tegenover Chrome met gemiddeld 74,5 procent. Firefox eindigde met 61,1 procent op de derde plek. Ook is Edge sneller in het identificeren van nieuwe phishingsites, zo blijkt uit het onderzoek dat NSS Labs met MSPoweruser deelde. Daarnaast werd er ook getest met 'socially engineered malware'. Het gaat in dit geval om malware die gebruikers zelf downloaden en niet via bijvoorbeeld een drive-by download wordt geïnstalleerd.

Hierbij wist Edge gemiddeld 99,5 procent van de kwaadaardige websites die malware aanboden te blokkeren, gevolgd door Chrome met 87,5 procent. Firefox eindigt wederom op de derde plek, dit keer met een percentage van 70,1 procent. Volgens NSS Labs kan de test helpen bij organisaties die met twee browsers werken. Vanwege veiligheidsredenen kiezen sommige organisaties ervoor om legacy browsers alleen voor interne of oudere applicaties te gebruiken en voor overige zaken een moderne browser in te zetten. Het volledige testrapport is tegen betaling (295 dollar) verkrijgbaar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.