Ga naar inhoud

Adobe dicht actief aangevallen zeroday-lek in Flash Player


Aanbevolen berichten

Adobe heeft vandaag een noodpatch uitgebracht voor een zeroday-lek in Flash Player dat actief is gebruikt om Windows-gebruikers aan te vallen. Via de kwetsbaarheid kan een aanvaller systemen in het ergste geval volledig overnemen. Adobe stelt dat het beveiligingslek bij "beperkte en gerichte" aanvallen tegen Windows-gebruikers is ingezet. De kwetsbaarheid werd door een onderzoeker van anti-virusbedrijf Kaspersky Lab ontdekt.

Adobe adviseert Mac- en Windows-gebruikers om binnen 72 uur naar Flash Player versie 27.0.0.170 te updaten. Dit kan via de automatische updatefunctie of Adobe.com. Linux-gebruikers kunnen de update installeren wanneer het hen uitkomt. Adobe baseert dit advies op aanvallen die in het verleden zijn voorgekomen en de kans dat kwetsbaarheden op een bepaald platform worden aangevallen.

In het geval van Google Chrome, Internet Explorer 11 op Windows 8.1 en Internet Explorer 11 en Microsoft Edge op Windows 10 zal de embedded Flash Player via de browser worden geüpdatet. Linux-gebruikers worden naar de website van Adobe verwezen. Via deze pagina van Adobe kan worden gecontroleerd welke versie op het systeem is geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.