Ga naar inhoud

Chrome beschermt gebruikers extra tegen ongewenste software


Aanbevolen berichten

Google heeft de Windows-versie van Chrome van nieuwe features voorzien die gebruikers extra tegen ongewenste software beschermen. Volgens Google hebben miljoenen internetgebruikers dagelijks met de gevolgen van ongewenste software te maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om software of extensies die zoekresultaten aanpassen, de startpagina veranderen of advertenties injecteren.

Chrome beschikte al over verschillende maatregelen om dergelijke software tegen te gaan, zoals de Safe Browsing-technologie van Google en de optie om de instellingen van Chrome te resetten. Nu zijn deze maatregelen verder uitgebreid, zo heeft de internetgigant aangekondigd. Chrome is nu in staat om te detecteren of de instellingen zonder toestemming van de gebruiker zijn aangepast en zal vervolgens aanbieden om die te herstellen.

Daarnaast is de Chrome Cleanup-optie aangepast. Deze feature zal gebruikers nu waarschuwen als het ongewenste software detecteert en maakt het mogelijk om Chrome eenvoudig naar de standaardinstellingen terug te zetten. Als laatste beschikt de browser over een krachtigere 'cleanup engine'. Google werkt hierbij samen met anti-virusbedrijf ESET. De detectietechnologie van ESET wordt gecombineerd met de sandbox-technologie van Chrome om ongewenste software effectiever te detecteren. Het gaat hier niet om een virusscanner, maar een tool die alleen software verwijdert die niet aan het 'ongewenste softwarebeleid' van Google voldoet.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.