Ga naar inhoud

automatisch invullen cellen, maar enkel werkdagen gebruiken in calculatie


Chantal
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste,

 

In Excel heb ik een planning opgemaakt, waar na het invoeren van enkele data automatisch de cellen worden gekleurd. Nu is er echter een verschil in het aantal calculatiedagen en het aantal werkdagen. Wat ik graag zou willen is dat dit overeenkomt. Dus wanneer ik zeg voor onderwerp x heb ik 7 werkdagen nodig, hij ook de cellen maandag t/m vrijdag van een bepaalde datum kleurt + de maandag en dinsdag erop. Hoe ik het nu heb kan dat wel, maar dat betekend dat ik 9 dagen invul bij de calculatiedagen. Maar er kunnen tijdens het proces nogal eens wijzigingen optreden.

 

Bijvoorbeeld. Ik heb een taak die 3 dagen in beslag nemen. Deze starten op woensdag en lopen door t/m vrijdag. In dit geval heb ik dus bij calculatiedagen 3 ingevuld en zijn de weekdagen ook 3. Als er nu een verandering (bijv. vertraging) eerder in het proces optreedt en de werken niet op woensdag, maar op donderdag starten, loopt mijn schema zoals ik het hierboven heb beschreven in de soep. De calculatie dagen zijn nog steeds 3, maar er zijn nu nog maar 2 weekdagen die meegaan in de tabel. Terwijl ik er toch echt 3 nodig heb. In dit geval zou ik dus ook de calculatiedagen moeten aanpassen. Daardoor moet ik alsnog mijn hele planning nalopen.

 

Wat ik dus graag zou willen is dat de weekenddagen + de feestdagen niet mee worden genomen in de calculatiedagen. De calculatiedagen en werkdagen zijn dan altijd gelijk.

 

Kan iemand die meer verstand heeft van excel mij hierbij helpen?  

pc-helpforum_planning_20171018.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.