Ga naar inhoud

Apache gaat protocol voor uitrol tls-certificaten ondersteunen


Aanbevolen berichten

Apache HTTP Server, de meestgebruikte webserversoftware ter wereld, gaat een protocol ondersteunen dat het eenvoudiger voor websites maakt om tls-certificaten te installeren en te beheren. Hierdoor zal naar verwachting het aantal websites dat via een beveiligde https-verbinding bereikbaar is sterk stijgen.

Het gaat om het ACME-protocol, dat door de certificaatautoriteit Let's Encrypt wordt gebruikt voor de installatie van tls-certificaten. Let's Encrypt geeft gratis tls-certificaten uit en heeft een volledig versleuteld web als doel. Gebruikers van Let's Encrypt die een gratis tls-certificaat willen zullen in de meeste gevallen de ACME-client moeten downloaden en verschillende commando's moeten uitvoeren.

Volgens Let's Encrypt zou het voor webmasters en serverbeheerders eenvoudiger zijn als hun webserversoftware standaard over een ingebouwde ACME-client beschikt. Zodoende is het niet meer nodig om aanvullende software binnen te halen. "Hoe minder werk mensen hebben om https uit te rollen des te beter", zegt Josh Aas, directeur van de Internet Security Research Group (ISRG). Let's Encrypt is een initiatief van de ISRG en wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF en andere partijen.

Volgens Aas is ACME-ondersteuning in één van de populairste webservers ter wereld fantastisch, omdat zo het uitrollen van https voor miljoenen websites een stuk eenvoudiger wordt. De Apache httpd ACME-module heet mod_md. De module bevindt zich op dit moment in de ontwikkelversie van Apache. Er wordt daarnaast aan een plan gewerkt om de ACME-module ook voor Apache 2.4.x stable release beschikbaar te maken. De mod_md-code is beschikbaar op GitHub.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.