Ga naar inhoud

Oracle dicht 252 beveiligingslekken in groot aantal producten


Aanbevolen berichten

Oracle heeft tijdens de vaste patchronde van oktober 252 nieuwe beveiligingslekken in een groot aantal producten gepatcht waardoor het totaal voor 2017 op 1129 uitkomt. De meeste kwetsbaarheden, 40 in totaal, werden in Oracle Fusion Middleware gepatcht.

Ook in Hospitality Applications (37), E-Business Suite (26) en Oracle MySQL (25) werden meerdere ernstige kwetsbaarheden verholpen waardoor een aanvaller systemen op afstand had kunnen overnemen. In het geval van Java, dat ook een product van Oracle is, gaat het in totaal om 22 beveiligingslekken. Twintig van deze kwetsbaarheden zijn op afstand en zonder authenticatie aan te vallen. Op een schaal van 1 tot en met 10 zijn twee van de kwetsbaarheden met een 9,6 beoordeeld. Java staat nog altijd op miljoenen computers geinstalleerd, zowel bij eindgebruikers als bedrijven. De beveiligingslekken bevinden zich in Java 6u161, 7u151, 8u144 en 9, alsmede Java SE Embedded 8u144. De nieuwste Java-versie is te downloaden via Java.com.

Oracle blijft naar eigen zeggen geregeld berichten ontvangen van systemen die zijn gehackt omdat klanten beschikbare patches, die de aangevallen kwetsbaarheden verhelpen, niet hadden geïnstalleerd. De volgende patchronde van Oracle staat gepland voor 16 januari 2018. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Microsoft en Adobe, die elke maand met updates komen, brengt Oracle elk kwartaal updates uit. De updates verschijnen in januari, april, juli en oktober.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.