Ga naar inhoud

Tor Browser voor Linux nu met ingeschakelde content-sandbox


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van Tor Browser verschenen die in het geval van de Linux-versie over een ingeschakelde content-sandbox beschikt. De content-sandbox moet gebruikers extra tegen aanvallen beschermen. In juni kondigde het Tor Project al aan dat Tor Browser 7 over een content-sandbox beschikte, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn.

Tor Browser bestaat uit een aangepaste Firefox-versie en software om met het Tor-netwerk verbinding te maken. De Firefox-versie van Tor Browser is gebaseerd op Firefox ESR (Extended Support Release). De Firefox ESR-versie die de basis voor Tor Browser 7 vormde bleek niet over een content-sandbox te beschikken, waardoor deze beveiligingsmaatregel ook niet in Tor Browser aanwezig was. Met de lancering van Tor Browser 7.0.7 heeft het Tor Project de content-sandbox van Firefox 54 aan de Firefox ESR-versie toegevoegd waar Tor Browser gebruik van maakt. Het gaat hierbij alleen om de Linux-versie van Tor Browser die over de content-sandbox beschikt.

Het Tor Project waarschuwt dat de sandbox nog niet erg sterk is, met name gezien de dreigingen waar Tor Browser mee te maken heeft. De sandbox maakt het nog steeds mogelijk voor een aanvaller om willekeurige socket- en connect-calls te lezen. "Er is dus waarschijnlijk een manier voor een vastberaden aanvaller om uit de sandbox te ontsnappen en het maakt het zeker mogelijk om persoonlijk identificeerbare informatie zoals een MAC-adres te achterhalen", aldus één van de Tor Browser-ontwikkelaars.

Verder zal Tor Browser 7.0.7 vanaf volgende week ook een donatie-banner laten zien die gebruikers vraagt om geld aan het Tor Project te doneren. Dagelijks maken zo'n 2 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun ip-adres en privacy te beschermen. De nieuwste versie van de browser is te downloaden via de updatefunctie van de Tor Browser of Torproject.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.