Ga naar inhoud

Microsoft rolt Windows 10 Fall Creators Update gefaseerd uit


Aanbevolen berichten

De Windows 10 Fall Creators Update die vorige week werd gelanceerd zal gefaseerd onder computers, smartphones en Internet of Things-apparaten worden uitgerold, zo heeft Microsoft bekendgemaakt. Als eerste zal de update naar nieuwere apparaten worden gestuurd die door Microsoft en partners zijn getest.

Door zich op nieuwere machines te richten hoopt de softwaregigant feedback te ontvangen of de update voor problemen zorgt. Eerder dit jaar bij de Creators Update werd de uitrol vanwege een probleem tijdelijk stopgezet voor computers met bluetooth-apparaten. Afhankelijk van de feedback die bij Microsoft van gebruikers, bedrijven en fabrikanten binnenkomt zal de uitrol worden versneld. Dit zou de beste update-ervaring moeten bieden, zegt Microsofts John Cable.

Cable noemt de Fall Creators Update de veiligste versie van Windows 10, die over allerlei nieuwe beveiligingsmaatregelen beschikt. "Gegeven deze ingebouwde beveiliging en het belang om apparaten te beschermen, is het up-to-date zijn belangrijker dan ooit te voren", aldus Cable. Hij stelt dat de meeste Windows 10-computers binnen 6 maanden na het verschijnen van een feature-update, zoals de Anniversary Update of Fall Creators Update, naar deze versie zijn gemigreerd.

Semi-Annual Channel

Voor zakelijke klanten is Microsoft nu begonnen met het Semi-Annual Channel. Organisaties en bedrijven konden voorheen uit verschillende updatemodellen kiezen, waaronder de Current Branch en Current Branch for Business. Bij de Current branch for Business werden alleen feature-updates geïnstalleerd nadat die uitgebreid in de consumentenmarkt zijn getest en gevalideerd.

Microsoft heeft nu besloten om de Current Branch en Current Branch for Business door het Semi-Annual Channel te vervangen. Twee keer per jaar komen er grote feature-updates uit, namelijk in maart en september. Deze zogeheten 'feature releases' worden 18 maanden vanaf de lancering ondersteund. Cable adviseert systeembeheerders om, net als Microsoft, de Fall Creators Update gefaseerd binnen de organisatie uit te rollen om te controleren dat software en hardware met de nieuwe Windows 10-versie blijft werken.

Kleinere downloads

Verder stelt Cable dat Microsoft de downloadgrootte van feature-updates heeft aangepast. Voor Windows 10-gebruikers met de Creators Update zal de update naar de Fall Creators Update door het gebruik van differentiële downloads zo'n 25 procent kleiner zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.