Ga naar inhoud

Mozilla verdubbelt donaties aan het Tor Project


Aanbevolen berichten

Het Tor Project is vandaag een crowdfundingcampagne gestart om geld in te zamelen en Mozilla zal donaties tot een bedrag van totaal 500.000 dollar verdubbelen. Dagelijks maken 2 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen en gecensureerde websites te bezoeken.

Volgens het Tor Project was het aantal online aanvallen op censuur en privacy dit jaar ongekend. "Landen wereldwijd probeerden toegang tot het web te beperken, dissidenten de mond te snoeren en persoonlijke privacy aan te tasten", aldus Tommy Collison van het Tor Project. Ook voor volgend jaar verwacht het Tor Project dat veel overheden en bedrijven censuur de norm willen maken en privacy tot het verleden willen laten behoren.

Een groot deel van de inkomsten van het Tor Project is afkomstig van de Amerikaanse overheid en de organisatie wil dat afbouwen door meer van individuele donaties afhankelijk te zijn. Aangezien er geen beperkingen aan crowdfunding zitten kan het geld dat hiermee wordt binnengehaald aan projecten worden besteed die volgens het Tor Project het belangrijkst zijn en kan er snel op veranderende omstandigheden worden gereageerd.

Verder prijst het Tor Project de samenwerking met Mozilla. Niet alleen zal Mozilla donaties tot een bedrag van in totaal 500.000 dollar verdubbelen, beide partijen werken ook bij de ontwikkeling van software nauw samen. Zo vindt er regelmatig overleg plaats tussen de engineers van Mozilla en het Tor Project. Zo worden privacyverbeteringen van Tor Browser aan Firefox toegevoegd en hebben Mozilla-engineers de Tor-ontwikkelaars geleerd om in de Rust-programmeertaal te programmeren. Daarnaast helpt Mozilla het Tor-netwerk door verschillende Tor-servers te draaien.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.