Ga naar inhoud

Onderzoekers kraken audio-captcha van Google


Aanbevolen berichten

Onderzoekers zijn erin geslaagd om de audio-captcha van Google met gemiddeld 85 procent nauwkeurigheid te kraken, waardoor bots automatisch accounts op websites kunnen aanmaken en spamberichten plaatsen. Om robots van mensen te onderscheiden moeten er bij captcha's vaak puzzels en vertekende teksten worden opgelost. De captcha van Google biedt gebruikers ook de mogelijkheid om een audio-captcha op te lossen.

De audio-captcha bestaat uit meerdere cijfers die in verschillende snelheden, accenten en toonhoogtes met achtergrondgeluid worden voorgelezen. Onderzoekers van de Universiteit van Maryland bedachten een aanval die zich op de audio-captcha van Google richt. Om de audio-captcha te kraken ontwikkelden de onderzoekers "unCaptcha", software die het audio-bestand van de captcha downloadt en vervolgens de gedeeltes met spraak opdeelt.

Het opgedeelde audiofragment van elk cijfer wordt vervolgens naar zes gratis online audiotranscriptiediensten gestuurd, waaronder die van Google. Aan de hand van de verschillende resultaten wordt bepaald welk cijfer er in het audiofragment werd voorgelezen. De resultaten worden hierna 'organisch' door de software in het captcha-venster ingevoerd. Gemiddeld weet de software de captcha's met 85 procent nauwkeurigheid op te lossen. Nadat de onderzoekers hun onderzoek (pdf) publiceerden heeft Google verschillende maatregelen genomen die de effectiviteit van unCaptcha beperken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.